Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos tekivät sopimuksen päivystystoimintojen siirrosta - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 23.4.2018 | Ulkoministeriö

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos tekivät sopimuksen päivystystoimintojen siirrosta

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos ovat sopineet, että konsulipalvelulain mukaisia ulkoministeriön päivystystoimintoja siirretään Hätäkeskuslaitoksen hoidettavaksi Keravalle elokuusta 2018 lähtien. Sopimuksen mukaisesti tehtävät siirtyvät aluksi kahden vuoden määräajaksi.

Nyt siirrettävät päivystystoiminnot ovat avustavia asiakaspalvelutehtäviä. Ne liittyvät ulkomailla sattuneisiin tilanteisiin, joissa Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen on joutunut hätään sairauden, tapaturman, onnettomuuden, rikoksen kohteeksi joutumisen tai muun näihin rinnastettavan syyn vuoksi.

Ulkomailla sattuneisiin erilaisiin hätä- ja ongelmatilanteisiin yhteydenottoja tulee ulkoministeriöön vuodessa noin 7000 - 8000. Pääsääntöisesti yhteydenottajia avustetaan selviytymään tilanteesta antamalla neuvoja ja opastusta. Osassa tapauksissa tieto välitetään kyseisen alueen edustustoon, joka ottaa asian hoitaakseen.

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan ulkoministeriön ja Hätäkeskuslaitoksen yhteistyöllä halutaan kehittää kansalaisille tarjottavaa päivystyspalvelua. ”Kansalaisille palvelun siirto ei käytännössä näy mitenkään. Päivystysnumerossa vastataan tutulla kielellä ja apua saa entiseen malliin”.

”Hätäkeskuslaitoksessa näemme sopimuksen tuovan synergiaa, sillä meillä on tarkoitus keskittää johtokeskukseemme myös muita kansainväliseen toimintaan liittyviä yhteydenottoja. Tämä vahvistaa myös yhteiskunnallista rooliamme turvallisuuden kentällä”, toteaa Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuori tyytyväisenä.

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos ovat tehneet jo vuosien ajan hyvää yhteistyötä ulkomailla hätä- ja ongelmatilanteisiin joutuneiden auttamiseksi. Hätäkeskuslaitoksen joulukuussa 2017 aloittaneen johtokeskuksen perustamisen jälkeen yhteistyössä nähtiin myös mahdollisuus toiminnan uudenlaiseen organisointiin ja synergiaetuun.

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos tiedottavat kesän aikana tarkemmin muutoksen yksityiskohdista.

Lisätietoja:  
Hätäkeskuspalveluiden johtaja Marko Nieminen, marko.nieminen(at)112.fi ja johtokeskuksen päällikkö Jyrki Heinonen, jyrki.heinonen(at)112.fi. Puh. 0295 480 112 (vaihde)
Konsuliasioiden yksikönpäällikkö Juha Savolainen, puh. 0295 351 508.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.4.2018


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot