Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministerit Virolainen ja Tiilikainen mukana pohtimassa energiamurroksen mahdollisuuksia - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 20.4.2018

Ministerit Virolainen ja Tiilikainen mukana pohtimassa energiamurroksen mahdollisuuksia

Työ- ja elinkeinoministeriö
Ulkoministeriö

Kansainvälisen uusiutuvan energian järjestön (International Renewable Energy Agency, Irena) johtoa ja asiantuntijoita saapuu Helsinkiin 26.–27. huhtikuuta. He tapaavat vierailun aikana ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä asunto- ja energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen. Vierailun teemoina ovat globaali energiamurros ja Suomen vastaukset siihen tutkimuksen, innovaatioiden ja yritysten tarjoamien tuotteiden ja palvelujen avulla.

Irena on hallitusten välinen vuonna 2009 perustettu järjestö, joka on nopeasti kasvanut johtavaksi kansainvälisesti uusiutuvan energian käyttöä edistäväksi organisaatioksi. Suomalainen Sakari Oksanen on toiminut Irenan varapääjohtajana vuodesta 2015 alkaen.

Torstaina 26.4. aamupäivällä ohjelmassa on yrityksille suunnattu työpaja Business Finland -talossa, jossa pohditaan Suomen ja Irenan yhteistyön tarjoamia mahdollisuuksia. Ministeri Anne-Mari Virolainen avaa tilaisuuden, jonka jälkeen Irenan edustajat kertovat varapääjohtaja Sakari Oksasen johdolla järjestön yrityksille tarjoamista palveluista muun muassa teknologisen yhteistyön ja uusiutuvan energian innovaatioiden osalta. Tämän jälkeen suomalaiset yritykset esittelevät erityisosaamistaan kestävässä metsätaloudessa, biomassojen käsittelyssä ja kiertotalouden edistämisessä.

Iltapäivällä 26.4. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla järjestettävässä seminaarissa pohditaan, miten puhdas energiajärjestelmä toimii kovilla pakkasilla ja miten Suomi voi hyötyä energiamurroksesta. Seminaarissa esiintyvät ministeri Kimmo Tiilikaisen lisäksi muun muassa Irenan innovaatio- ja teknologiajohtaja Dolf Gielen ja Aalto-yliopiston professori Armi Temmes. Tilaisuuden järjestää Strategisen tutkimuksen neuvoston Smart Energy Transition -hanke yhteistyössä ulkoministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön ja Business Finlandin kanssa.

Perjantaina 27.4. aamulla ulkoministeriössä pidetään tietoisku, jossa aiheena on Suomen rooli globaalissa energiamurroksessa. Irenan edustajien alustuksen jälkeen Suomen ratkaisuista kertovat Satu Santala UM:sta, Petteri Kuuva TEM:stä, Tiina Koljonen VTT:ltä, Armi Temmes Aalto-yliopistosta ja Helena Sarén Business Finlandista.

Lisätiedot verkossa:

Lisätiedot:

Johtava asiantuntija Pekka Orpana, UM, puh. 050 465 8215
Vastuuvirkamies Toivo Martikainen, UM, puh. 050 326 8633
Erityisasiantuntija Kati Veijonen, TEM, puh. 029 504 7170
Ohjelmajohtaja Helena Sarén, Business Finland, puh. 040 343 3324
Vuorovaikutusjohtaja Karoliina Auvinen, Aalto-yliopisto, puh. 050 462 4727

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 20.4.2018


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot